Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България в снимки

В сезона на печената тиква и зелето


Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.




Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.




Снимки: БГНЕС, Ани Петрова

Галерия

Още от категорията

Кукери в Друган

Зимният обичай „Сурва“ е характерен за Средна Западна България – селищата около Перник, Брезник, Земен и Радомир. Той е включен в представителния списък на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство на човечеството. Снимки:..

публикувано на 14.01.22 в 11:32

Балчик през зимата

Снимки: БГНЕС

публикувано на 07.01.22 в 10:13

На Богоявление

Ритуал за освещаване на бойните знамена и знамената светини на Българската армия „Мъжко хоро“ в Калофер Хвърляне на кръста Снимки: БГНЕС, Радио Варна, Радио Стара Загора

публикувано на 06.01.22 в 12:47
Подкасти от БНР