Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Хиляди миряни в цялата страна посрещнаха светлото Възкресение Христово и участваха в празничните служби. Кулминацията на тържествата беше богослужението под предстоятелството на Негово светейшество българския патриарх Неофит в катедралния храм "Св...
Започна Страстната седмица, православните християни в България се подготвят да посрещнат светлото Христово Възкресение. Наред с другите приготовления много градове се премениха за празника, организират се базари на изкуствата и ателиета за..
С тържествени богослужения и фолклорни празници България посрещна Връбница (Цветница). Християнският празник даде повод на хиляди българи да излязат от домовете си в неделния ден. В столичния храм "Рождество Христово" протойерей Петър Кудузки..