Едно от любимите ястия на българите през зимата е киселото зеле. Като всепризнат сладокусник, българинът предпочита сам да си го приготви, а месец ноември е най-подходящият за това. Ето защо и пазарите предлагат изобилие от този зеленчук.
Печената тиква е другият символ на есента. Ароматът й не оставя никого равнодушен, а в София деликатесът се предлага на много места.
Снимки: БГНЕС, Ани Петрова
Днес всички българи в България и по света се поздравяват с празника на пролетта и си подаряват мартеници с пожелание за здраве и благоденствие. Баба Марта вече има почитатели в много страни, както показа нашата миналогодишна викторина ...
България скърби и се моли с десетките хиляди хора, останали на улицата и загубили най-близките си след опустошителните земни трусове в Турция и Сирия. И се опитва да помогне – както и с каквото може...
Националната ни шевица е едно от най-големите постижения на българската традиционна култура. Тя е сложна за изпълнение и съдържа символи и значения, установени далече назад във времето. Българките бродирали върху дрехи, покривки и други тъкани за бита,..