Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвеждането на зелен сертификат в България дава резултат

Снимка: МЗ

Covid-сертификатът, като средство за достъп до публични места засега остава. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров, след среща на Националния съвет по ваксинация в сградата на Министерския съвет. Кацаров уточни, че мярката остава докато 90% от българите се ваксинират или заболеваемостта спадне значително. 

Според консултанта на министъра, проф. Мира Кожухарова, приложението на „зеления сертификат“ е позволило да бъдат изолирани голяма част от носителите на вируса, което има директен ефект върху сегашната вълна.

Междувременно стана ясно, че родителите в тридневен срок трябва да решат дали да дадат съгласието си за тестването на децата им в училище.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40