Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българският научнофантастичен филм „Ви“ с награда от Berlin Sci-Fi Filmfest

Деян Цвятков (вдясно) получава наградата от директора на фестивала Антъни Стрегер
Снимка: личен архив на Деян Цвятков

Българският късометражен филм „Ви“ /Vi/ на режисьора Деян Цвятков спечели наградата за най-добър филм на  Berlin Sci-Fi Filmfest. Фестивалът се проведе на 5 и 6 ноември в легендарното Babylon Cinema. Призът се връчва за пета поредна година на филма, който едновременно заслужава всички останали награди – за най-добра режисура, сценарий, игра и звук.  

„Ви“ на българския режисьор Деян Цвятков бе отличен сред 70 научно-фантастични филма от 27 държави в различни категории. Ви е компютърна система, която позволява на хората да работят, докато спят. Виктор, нейният създател, е изцяло посветен на това, докато един ден случайно не среща Лора в изкуствен кошмар.  

„Това е награда за целия екип, с който се гмурнахме в ретро-футуристичния свят на „Ви“. Благодаря ви! Нямам търпение да гледаме филма и в България на големия екран,“ – коментира Деян Цвятков.


Още от категорията

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС. При представянето си пред медиите, министър Атанасов..

публикувано на 17.01.22 в 14:22

Навършват се 30 години от смъртта на Димитър Казаков-Нерон

Художниците са особена порода човешки същества. Много от тях живеят по свои собствени правила, тъй като свободолюбието не им позволява да попаднат в калъп и през целия си живот да вършат едно и също, по един и същи начин. Преди 30 години, през..

публикувано на 16.01.22 в 10:35
molier

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и..

публикувано на 15.01.22 в 14:32
Подкасти от БНР