Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Последни в чужбина ще гласуват българите по западното крайбрежие на САЩ

Снимка: архив

Най-късно изборният ден зад граница започна и ще приключи в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър. Изборните секции там отвориха в 17 часа българско време, а гласуването ще приключи до 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г. 

Изборният ден в САЩ и Канада започна в 14 часа българско време, първо на Източното крайбрежие, съобщи външно министерство. 


Още от категорията

Без такси за обучение за студентите от българските диаспори

Правителството увеличи двойно от 150 на 300 броят на годишно субсидираните от България места за прием на студенти от Република Северна Македония в български висши училища. Необходимите средства за държавните университети за допълнителните места са в..

публикувано на 12.01.22 в 13:36

Рангел Васев – от Бундестага до успешен бизнес в целия свят

Музиката е част от ежедневието на всеки. За едни, тя е просто фон, на който преминава денят им. Други обаче, превръщат слушането ѝ в своеобразен ритуал – всеки елемент от него е важен, за да се осъществи перфектната симбиоза между атмосферата в..

публикувано на 03.01.22 в 11:10
снимка БНР Шумен

Дариха български носии за училището „Райна Княгиня“ в Салерно

Ротари клуб в Шумен зарадва с проекта "Носи я" Българското неделно училище "Райна Княгиня" в Салерно, Италия. На училището са подарени 10 прекрасни народни носии, съобщава БНР Шумен. Те са изработени от българска майсторка и са почти автентични...

публикувано на 03.01.22 в 11:06
Подкасти от БНР