Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на толерантността - светът е шарен, затова е красив!

Снимка: pixabay

На днешния 16 ноември отбелязваме Международния ден на толерантността. „Толерантността е уважение, приемане и оценяване на богатото многообразие на културите на нашия свят“, гласи Декларацията за толерантността, приета от ЮНЕСКО.

Днес ученици от Бургас ще се включат във флашмоб под мотото „Моето послание за един по-добър свят“, организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“.

Снимка: Facebook/bsupraga

„Нека се стремим да бъдем повече толерантни – светът е шарен и точно затова е красив!“, „Толерантността е съчувствие!“ - това са част от посланията, които отправиха учениците от Българското средно училище „Д-р Петър Берон“ в Прага. По инициатива на ученическия съвет всеки от тях изписа на листче своя призив към света, за да го направим сами една идея по-добър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Във Вашингтон премиерът заяви, че България е надежден съюзник в НАТО

В разговор с президента Джо Байдън по време на отбелязването на 75-ата годишнина на НАТО служебният премиер Димитър Главчев заяви, че България е лоялен и надежден съюзник. От своя страна Байдън високо оцени ролята на България в Източния фланг на Алианса,..

публикувано на 10.07.24 в 08:20

В Хераклея Синтика пътуваща изложба привлича вниманието към изчезващи видове

Пътуващата изложбата "Следи от изчезване“ представя изработени от биоматериали отливки на стъпки на застрашени животни в Родопите, които пресъздават действителните им форми и естествените им местообитания, предаде БТА. Експозицията ще гостува в античен..

публикувано на 10.07.24 в 08:10