Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на толерантността - светът е шарен, затова е красив!

Снимка: pixabay

На днешния 16 ноември отбелязваме Международния ден на толерантността. „Толерантността е уважение, приемане и оценяване на богатото многообразие на културите на нашия свят“, гласи Декларацията за толерантността, приета от ЮНЕСКО.

Днес ученици от Бургас ще се включат във флашмоб под мотото „Моето послание за един по-добър свят“, организиран от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф“.

Снимка: Facebook/bsupraga

„Нека се стремим да бъдем повече толерантни – светът е шарен и точно затова е красив!“, „Толерантността е съчувствие!“ - това са част от посланията, които отправиха учениците от Българското средно училище „Д-р Петър Берон“ в Прага. По инициатива на ученическия съвет всеки от тях изписа на листче своя призив към света, за да го направим сами една идея по-добър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България предлага подкрепа за пострадалите украински деца от болницата в Киев

Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов предложи деца, преживели ракетния удар на 8 юли 2024 г. срещу най-голямата многопрофилна детска болница в Украйна, да получат подкрепа за възстановяване и рехабилитация в почивни бази у нас. В..

публикувано на 09.07.24 в 17:45

Български доброволци и полицаи ще оказват помощ на олимпиадата в Париж

Сред подбраните доброволци от цял свят петима българи ще съдействат на спортистите и на публиката по време на олимпийските игри в Париж, съобщи френският посланик в София Жоел Мейер. В интервю за в-к "Дневник“ той допълва, че 35 български полицаи ще..

публикувано на 09.07.24 в 15:10

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00