Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Връчиха наградите на Баварското представителство в България

Бавария е сред трите германски федерални провинции с най-много инвестиции в България и с най-висок дял в двустранния стокообмен. Това заяви министърът на икономиката Даниела Везиева при връчването на годишните награди на Баварското представителство в България. 

Везиева посочи, че близо 1000 баварски компании развиват производствена и търговска дейност в България. „Сред тях са както международно опериращи технологични концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, така и малки и средни фирми от различни сектори на икономиката“, допълни тя.

Митко Василев - главен управител на Германо-българската индустриална търговска камара и представител на Бавария в България, изтъкна, че през 2017 г. стокообменът между България и Бавария за първи път надхвърля границата от 1 млрд. евро, а през 2020 г. вече е 1,3 млрд. евро.

Още от категорията

С навлизането на технологиите ще се увеличават и безконтактните плащания

През първото полугодие на 2021 г. 99,48% от броя и 99,68% от стойността на плащанията на терминално устройство ПОС са извършени с карти, а останалите през мобилен телефон, часовник и др. Независимо, че техният дял е все още малък, тенденцията е..

публикувано на 29.01.22 в 14:32

В българското земеделие успешно се прилагат технологии чрез поглъщане на въглерода в почвата

При отглеждането на зърнени и технически култури в България все по-успешно се прилагат технологии чрез поглъщане на въглерода в почвата. По думите на заместник-министъра на земеделието Момчил Неков, който участва в Световния форум за храни и земеделие,..

публикувано на 28.01.22 в 18:23

Санкциите срещу Русия ще се отразят икономически на България

При евентуален конфликт между НАТО и Русия и последвали санкции, главните рискове за България са в сферата на енергетиката. Това коментира премиерът Кирил Петков по време на извънредното заседание на парламента, свикано във връзка с кризата в Украйна...

публикувано на 26.01.22 в 19:07
Подкасти от БНР