Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват експертните преговори за програма на новия кабинет

АЕЦ „Козлодуй“
Снимка: БГНЕС

Днес започват свиканите от „Продължаваме промяната“ експертни преговори за задачите пред евентуален нов кабинет с мандата на новата парламентарна сила. „Продължаваме промяната“ ще преговаря едновременно с всички участници в предполагаемата коалиция – БСП, ИТН и „Демократична България“.

Първа на масата за преговори е темата с най-големи разминавания – енергетиката. Според „Продължаваме промяната“ България трябва да развива ядрена енергетика по „най-евтиния вариант“ – чрез инвестиции в АЕЦ „Козлодуй“. За БСП приоритет е строителството на АЕЦ „Белене“. Според „Демократична България“ и „Има такъв народ“ страната ни не трябва да реализира "загробващи мегапроекти като АЕЦ „Белене“ и блок № 7 на АЕЦ „Козлодуй“.  

Общо темите за преговори ще са 18: енергетика, икономика, транспорт, правосъдие, здравеопазване, образование, електронно правителство, земеделие, вътрешна сигурност, екология, регионално развитие, култура, труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност, спорт, финанси, международни отношения.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37
Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40