Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Доброволци разчистват и маркират туристическите пътеки в Странджа

Снимка: strandja.bg

През почивните дни туристическо дружество „Насам – натам“ за пореден път организира почистване и маркиране на маршрути в Странджа. Това е седмото поред мероприятие, в което участват планинари доброволци, част от групата "Да обновим туристическите маршрути и обекти". Целта е, както и на много други места в страната, и в Странджа да се създават маршрути до интересните забележителности край населените места. За осъществяването на тази идея, туристическото дружество набира парични средства под формата на дарения, които се използват за маркировката и разчистването на пътеките.

Досега са обновени маршрутите край с.Бръшлян, Стоилово, Малко Търново, а през почивните дни доброволците ще довършат започнатото край селата Калово, Заберново, Граматиково и Визица. Дейностите в Странджа ще продължат след зимния сезон.


Още от категорията

Във вторник и сряда застудяването ще продължи

Във вторник сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 11° и минус 6°, в София минус 10°. През деня на запад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Над Източна България ще остане облачно с умерен северозападен вятър...

публикувано на 24.01.22 в 18:35

Италия намалява срока на валидност на ваксинационните сертификати

От 1 февруари т.г.  дигиталният сертификат за ваксинация срещу Covid-19 ще бъде валиден документ за пътуване до Италия в рамките на 6 месеца след завършването на ваксинационния курс или 6 месеца след поставянето на бустерната доза , информират от..

публикувано на 24.01.22 в 18:13

Цените на жилищните имоти ще продължават да се движат нагоре

Изминалата 2021 г. се очерта като най-добрата за последните 12 години на имотния пазар в България. По данни на Aгeнциятa пo впиcвaниятa, бpoят нa cĸлючeнитe cдeлĸи зa имoти в Coфия пpeз тpeтoтo тpимeceчиe нa 2021 г. нapacтвa c 20%, cпpямo cъщия..

публикувано на 24.01.22 в 11:13
Подкасти от БНР