Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство не препоръчва пътувания до Южна Африка

Снимка: mfa.bg

Посолството ни в Претория предупреждава, че заради новооткрития вариант „Омикрон“ на Covid-19 и въведените противоепидемични мерки, голяма част от международните полети до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана, Есватини, Зимбабве и Лесото са прекратени. В тази връзка МВнР препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания, до страните от южноафриканския регион до изясняване на ситуацията и възстановяване на полетите.

Българските граждани, изпаднали в беда, могат да се свързват с посолството ни в Република Южна Африка денонощно на телефонеин номер +27798937336 за спешни случаи, кризисни ситуации и оказване на необходимото съдействие на засегнатите.
Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +35929482404; +35929713856 или на имейл: crisis@mfa.bg.
Препоръчваме на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стартира директна нискотарифна авиолиния Истанбул-София

В резултат на колективните усилия на много институции от 1 май 2024 г. стартират директните полети на нискотарифната авиокомпания "Пегасус" между Истанбул и София. Това съобщават във Фейсбук от Посолството на България в Турция. Редовните полети ще..

публикувано на 25.04.24 в 16:15

Миньори блокираха центъра на София срещу либерализацията на тока и съкращенията

Хиляди миньори и енергетици, членове на двата профсъюза КНСБ и КТ "Подкрепа", се събраха на протест в пространството между сградите на Народното събрание и Министерския съвет в София. Протестиращите настояха парламентът да гласува отлагане на..

публикувано на 25.04.24 в 15:08
Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07