Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започват Дни на руската диаспора в България

Снимка: Руски културно-информационен център

В Руския дом в София (Руски културно-информационен център) днес започват Дни на руската диаспора в България. В рамките на форума, който ще продължи до 8 декември, ще бъде открита изложба на архивни документи „Ваше благородие, госпожо Чужбина…”, посветена на бялата емиграция в България. Меломаните ще могат да се насладят на концертна програма с песни на руската емиграция „Руски бряг”. 

Ще бъде представен и романът „Успешно бягство" на руския писател, историк балканист Сергей Галани. Това е първата художествена книга на руски език, посветена на следвоенна България и съдбата на руските емигранти.

В срещите ще се включат сътрудници на Московския дом на руската диаспора „А.И.Солженицин“.

Събитието ще се проведе под патронажа на посолството на Руската Федерация в България.

Още от категорията

Радио България спечели голямата награда за значим принос в развитието на БНР

Дневният подкаст “България днес” на Радио България, който се излъчва на девет езика, беше отличен с голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио. Годишната награда “Сирак Скитник” на името на първия директор на Радио..

публикувано на 25.01.22 в 21:01
Покрити със сняг къщи в квартал Гюлсую в Истанбул, Турция, 24 януари 2022 г.

Отмениха забраната за влизане на автомобили в Истанбул

Въведената заради снеговалежите забрана за влизане на автомобили в Истанбул вече е отменена и всички пътища в района са отворени за движение. Автобуси от България по редовните линии за различни турски градове се е наложило да чакат близо 20 часа на пътя,..

публикувано на 25.01.22 в 19:42

Започва размразяване на температурите

В сряда  сутринта със слаб северозападен вятър облачността ще се увеличи над много райони на България. Минималните температури ще са от минус 4 до минус 13°, за София около минус 12. През деня ще е облачно, но ще остане почти без валежи. През деня ще..

публикувано на 25.01.22 в 18:55
Подкасти от БНР