Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Коледното издание на пловдивския „Капана фест“ се „клонира“ и в София

Снимка: stolica.bg

Базарът за творчески индустрии „Капана фест“ в артистичния квартал на Пловдив ще се състои от 17 до 26 декември. Преди това обаче коледния дух на този пловдивски квартал ще усетят и почитателите на фестивала в София, при това без да напускат столицата. Нещо повече – за тях проявата ще продължи до края на месец декември. Нейният дом ще бъде на ръба на Борисовата градина, непосредствено до стадион „Юнак“.


Мястото няма как да бъде пропуснато, заради красивата украса и ароматът на Коледа. Както винаги, докато разглеждат произведенията на различните занаятчии и бижутери, посетителите ще могат да закупят различни храни, напитки и козметика от български производители, да опитат някои от неустоимите бургери или месни изкушения на скара, гарнирани със специални сосове.

Съставил: Йоан Колев

Снимки: stolica.bg

Още от категорията

Трето денонощие новозаразените с Covid са над 26%

9874 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа при 9916 ден по-рано. 77 на сто от новозаразените не са имунизирани. Положителни са 26,2% от направените 37 945 теста, сочи порталът coronavirus.bg. Регистрираните активно болни..

публикувано на 28.01.22 в 08:29

Обсъждат мерки за облекчаването на движението между България и Румъния

Ускореното придвижване на хора и товари между България и Румъния днес (28 януари) е централна тема на разговорите в Русе между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и Сорин Гриндяну, вицепремиер и министър на транспорта и..

публикувано на 28.01.22 в 07:30

Спасяването на българските евреи от депортация е дело на цялото българско общество

„Със спасяването на близо 50 000 български евреи нашият народ доказва, че съпричастността, толерантността и уважението към човешката личност са му дълбоко присъщи“. С тези думи председателят на парламента Никола Минчев припомни акцията по..

публикувано на 27.01.22 в 19:43
Подкасти от БНР