Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Стипендия за подкрепа на млади таланти търси новите си отличници

Снимка: архив

За трета поредна година Национална стипендия „С усилия към звездите“ ще подкрепи млади таланти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс. Стипендията, учредена  по идея на оперната певица Ина Кънчева, подпомага талантливи български артисти от 2019 година, а финансовата подкрепа се осигурява от Столичната община.

Целта на националната стипендия е да стимулира растежа и развитието на млади таланти с доказан потенциал. Подкрепата за всеки от избраните продължава една година, в която той има възможност за работа с ментор, разполага с бюджет, покриващ разходите за творчески проект и участие в годишен тематичен пърформанс, в рамките на ежегодния фестивал „Културама“.

Кандидатури за третото издание на инициативата се приемат онлайн до 15 декември 2021г.

Съставил: Йоан Колев

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Свързват с електропровод Гърция, Кипър и Израел ЕС отпусна 657 млн. евро за проекта EuroAsia Interconnector. Той ще свърже електроенергийните мрежи на Кипър, Гърция и Израел чрез подводен кабел. "С електроенергийната връзка EuroAsia..

публикувано на 28.01.22 в 10:56

Трето денонощие новозаразените с Covid са над 26%

9874 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа при 9916 ден по-рано. 77 на сто от новозаразените не са имунизирани. Положителни са 26,2% от направените 37 945 теста, сочи порталът coronavirus.bg. Регистрираните активно болни..

публикувано на 28.01.22 в 08:29

Обсъждат мерки за облекчаването на движението между България и Румъния

Ускореното придвижване на хора и товари между България и Румъния днес (28 януари) е централна тема на разговорите в Русе между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и Сорин Гриндяну, вицепремиер и министър на транспорта и..

публикувано на 28.01.22 в 07:30
Подкасти от БНР