Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Първо заседание на новоизбрания парламент

Снимка: БГНЕС

На 3 декември започна работа 47-ото Народно събрание. Това е третият парламент, който българските гласоподаватели избраха в рамките на 2021 г. Заседанието ще бъде открито от най-възрастния депутат д-р Силви Стефанов от партия „Има такъв народ“. 

По традиция пред първото заседание на новоизбрания парламент изявления правят представителите на политическите сили. След това ще бъде избран председател на 47-ото Народно събрание. 

На събитието ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и министрите от неговия кабинет. Президентът ще направи обръщение към народа и Народното събрание от парламентарната трибуна.


Още от категорията

Радев към Ковачевски: Да не отлагаме повече и да напреднем по важните теми

На среща със северномакедонския премиер Димитър Ковачевски президентът Румен Радев изрази задоволството си от работата на двете правителства. Той призова същия подход да бъде използван и при решаването на отворените политически проблеми: “ Да..

публикувано на 25.01.22 в 16:50

Стефан Янев: Нито Русия, нито друга държава се кани да напада България

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 14:52

Правителствата на България и на Северна Македония заседават в София

Правителствата на България и на Северна Македония ще заседават заедно днес в резиденция „Бояна” в София. Според програмата премиерите  Кирил Петков и Димитър Ковачевски  ще  разговарят на четири очи. Освен това ще заседават четирите работни..

публикувано на 25.01.22 в 06:35
Подкасти от БНР