Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Никола Минчев: Парламентът няма да бъде придатък на изпълнителната власт

Снимка: Ани Петрова

Закриването на специализирания съд и прокуратура ще бъде един от приоритетите на 47-ото Народно събрание, заяви новоизбраният председател Никола Минчев в първото си интервю на този пост. Пред бТВ той декларира, че парламентът няма да бъде придатък на изпълнителната власт, гласувайки вече взети решения, а ще работи според правилата на парламентарната република. Никола Минчев каза още, че ще се наложат някои промени в правилника за работата на депутатите. Една от вероятните поправки ще засяга т.нар. политическо номадство – преминаването на членове на една парламентарна група в друга. Ще се помисли също така дали депутатите да бъдат тествани за коронавирус веднъж седмично при допускане в сградата, както е при учениците. Председателят на НС призна, че все още няма отговор на въпроса как ще бъде плащано възнаграждението на депутата от ДПС Делян Пеевски, включен в списъка “Магнитски”.

Още от категорията

Радев към Ковачевски: Да не отлагаме повече и да напреднем по важните теми

На среща със северномакедонския премиер Димитър Ковачевски президентът Румен Радев изрази задоволството си от работата на двете правителства. Той призова същия подход да бъде използван и при решаването на отворените политически проблеми: “ Да..

публикувано на 25.01.22 в 16:50

Стефан Янев: Нито Русия, нито друга държава се кани да напада България

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 14:52

Правителствата на България и на Северна Македония заседават в София

Правителствата на България и на Северна Македония ще заседават заедно днес в резиденция „Бояна” в София. Според програмата премиерите  Кирил Петков и Димитър Ковачевски  ще  разговарят на четири очи. Освен това ще заседават четирите работни..

публикувано на 25.01.22 в 06:35
Подкасти от БНР