Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

При президента започват консултации за бъдещото правителство

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев ще проведе на 6 и 7 декември консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията Радев последователно ще приеме техните представители, за да обсъди връчването на мандат на първата политическа сила -„Продължаваме промяната“.
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза пред БНР, че очаква до 13 декември да бъде гласувано в парламента новото правителство. Коалиционното споразумение за управление няма да е общо, а ще се подписва по отделно от „Продължаваме промяната“ с всеки коалиционен партньор. Петков предлага, ако един проблем не може да се реши на експертен съвет, той да се обсъжда на лидерско ниво. 

Още от категорията

Радев към Ковачевски: Да не отлагаме повече и да напреднем по важните теми

На среща със северномакедонския премиер Димитър Ковачевски президентът Румен Радев изрази задоволството си от работата на двете правителства. Той призова същия подход да бъде използван и при решаването на отворените политически проблеми: “ Да..

публикувано на 25.01.22 в 16:50

Стефан Янев: Нито Русия, нито друга държава се кани да напада България

Няма струпване и разполагане на войски на НАТО или на която и да е друга държава в България, съобщи военният министър Стефан Янев в парламентарната комисия по отбрана. “Такъв тип решение е в процес на подготовка и когато то бъде взето, ще бъде..

публикувано на 25.01.22 в 14:52

Правителствата на България и на Северна Македония заседават в София

Правителствата на България и на Северна Македония ще заседават заедно днес в резиденция „Бояна” в София. Според програмата премиерите  Кирил Петков и Димитър Ковачевски  ще  разговарят на четири очи. Освен това ще заседават четирите работни..

публикувано на 25.01.22 в 06:35
Подкасти от БНР