Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При президента започват консултации за бъдещото правителство

Снимка: president.bg

Президентът Румен Радев ще проведе на 6 и 7 декември консултации с парламентарните групи в 47-ото Народно събрание. Съгласно Конституцията Радев последователно ще приеме техните представители, за да обсъди връчването на мандат на първата политическа сила -„Продължаваме промяната“.
Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков каза пред БНР, че очаква до 13 декември да бъде гласувано в парламента новото правителство. Коалиционното споразумение за управление няма да е общо, а ще се подписва по отделно от „Продължаваме промяната“ с всеки коалиционен партньор. Петков предлага, ако един проблем не може да се реши на експертен съвет, той да се обсъжда на лидерско ниво. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров. Той заяви, че не е..

публикувано на 16.08.24 в 08:34

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05

"Булгаргаз" продължава да преговаря за промяна в договора с турската "Боташ“

Представители на "Булгаргаз" и турската компания „Боташ“ проведоха в София пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества. Във връзка с решението на Народното събрание, с което на министъра на..

публикувано на 15.08.24 в 18:14