Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мистерия с притежателя на незаконния дом за стари хора в Банкя

Снимка: БНТ

Незаконният дом за стари хора в Банкя, в който при пожар загина един човек, а трима бяха ранени, е притежание на фирма с регистриран пансион за животни, при това на друг адрес, съобщи пред БНТ зам. социалният министър Лазар Лазаров.

Той заяви, че не е ясно как е регистриран незаконният хоспис, подчертавайки, че този тип дейност трябва да бъде инкриминирана, защото в момента наказанията са само административни.

“След като се наложи съответната глоба, има случаи, в които те продължават да предоставят тази услуга. Ние отново отиваме, отново налагаме глоба”, описа ситуацията зам.-министърът. Според него има и друг сценарий: “Затваря се съответният обект, обаче се открива на някое място, което е или в близост, или в друго населено място.”

Лазар Лазаров добави, че не може да бъде установен собственикът, нито фирмата, тъй като е предоставен единен идентификационен код, под който излиза пансионът за животни.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръча на българите да не пътуват до Япония заради мощен тайфун

Министерството на външните работи призова българите, живеещи в Япония или планиращи пътуване до страната, да се въздържат от пътувания там през следващите два дни заради мощния тайфун “Ампил”. От институцията съветват също да се спазват препоръките на..

публикувано на 16.08.24 в 09:33

Слънчево време с превалявания на места

В петък ще преобладава слънчево време. Следобед над западните и централните части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София – около 34°...

публикувано на 15.08.24 в 19:05

България днес - 15 август 2024 г.

На 15 август в „България днес“ говорим за слушателите ни от цял свят, които се свързват с нас след появата на новите QSL-картички на БНР. Представяме ви българския виолончелист Николай Коларов от Минесота, САЩ, организатор на фестивала „Балканикус“ за..

публикувано на 15.08.24 в 19:00