Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Споразумение между три български министерства предоставя нови възможности за туризма

Снимка: Министерство на културата

Министрите на икономиката, туризма и културата подписаха Споразумение за развитието на различните форми на туризъм в България, съобщи БНТ. Идеята е, да се скъси диалогът между индустрията и институциите, посредством Консултативен съвет, в който да участват представители на министерствата и на неправителствени организации.

По думите на министъра на туризма Стела Балтова, в сектор "Туризъм" има многообразие от природни ресурси, както и от туристически продукти, включително културен, исторически, религиозен, фестивален, събитиен туризъм.

Министърът на икономиката Даниела Везиева посочи, че ще бъдат разработвани политики за насърчаване на инвестициите и търговските представители на България за света, чрез агенциите за малки и средни предприятия.

От своя страна министърът на културата проф. Велислав Минеков увери, че подопечното му министерство получава ангажимент, над който ще следят и ще бдят постоянно.

Още от категорията

Предстои международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

“Завръщане към нормалното” е акцентът на международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”, което ще се проведе на 24-ти и 25-ти февруари 2022 г. в столичния “Интер Експо Център”. Министерството на туризма все още приема завление за участие на..

публикувано на 24.01.22 в 07:00

Велико Търново представя културно-историческото си наследство на изложение в Мадрид

Богатото културно-историческо наследство и туристическият потенциал на Велико Търново ще бъдат представени на най-голямото специализирано изложение в Испания – FITUR, съобщават от пресцентъра на общината. На започващия днес форум в Мадрид Общинската..

публикувано на 19.01.22 в 13:02

Балчик привлича гости от страната и чужбина с богата културна програма

Редица изложби, форуми, пленери, филмов, музикален и пясъчен фестивал са част от събитията, които ще се състоят до края на месец август в Балчик. Богатата културна програма започна още в началото на януари, като до края на месеца може да..

публикувано на 15.01.22 в 10:35
Подкасти от БНР