Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков е номиниран за министър-председател

Кирил Петков (вляво) получава от президента Румен Радев проучвателния мандат за съставяне на правителство - 12 декември 2021
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков е номиниран за министър-председател. Петков беше представен от председателя на парламентарната група на формацията Андрей Гюров. Днес, мандатът за съставяне на правителство беше връчен на кандидат-премиера от президента Румен Радев. След като получи мандата, Петков веднага го върна на държавния глава, като заяви, че той е изпълнен и се надява още в понеделник да има избрано редовно правителство. „Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни промени още в първите 100 дни, няма как коалицията да спечели битката за законността в България", предупреди Радев и изрази надежда, че коалиционното управление ще чуе гласа на народа, който иска законност. От своя страна Кирил Петков посочи, че първите задачи на новото правителство ще бъдат - овладяването на цените на тока и засилването на имунизационната кампания срещу Covid-19. Той потвърди и намеренията си за реформи в съдебната система и КПКОНПИ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Димитър Главчев внася сигнала по казуса с частната болница “Мама и аз” в ДАНС и прокуратурата

Служебният премиер Димитър Главчев съобщи, че днес ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС по казуса с частната Многопрофилна болница за активно лечение ”Мама и аз” в столицата. Решението за изграждане на частната болница с педиатрично отделение,..

публикувано на 07.05.24 в 06:00
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Служебният кабинет ще направи всичко възможно да има честни избори

Служебното правителство ще направи всичко възможно, за да няма практики, които да попречат на честността на изборите, увери премиерът Димитър Главчев. Пред журналисти министър-председателят заяви, че кабинетът работи за осигуряване на честен и..

публикувано на 06.05.24 в 12:14
Румен Радев

Във време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим неглижиране на Българската армия

“ Напоследък започнахме да свикваме с честата смяна на правителства и парламенти, но в днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да си позволим да свикнем с неглижирането на Българската армия, където процесите по модернизация и грижа за..

публикувано на 06.05.24 в 11:39