Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание ще гласува за ново правителство

Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание на Народното събрание на днешния 13-ти декември парламентът ще гласува за избор на премиер на България и приемане на структура и състав на Министерския съвет.
В събота, 11 декември, победилата на парламентарните избори от ноември 2021 г. нова политическа формация „Продължаваме промяната“ предложи състава на коалиционен кабинет с участието на БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

От втората парламентарна сила – ГЕРБ, вече заявиха, че няма да подкрепят проектокабинета.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

350 гръцки младежи учат морски специалности във Варна

Запазва се висок интересът на гръцките младежи да се обучават във Военноморското училище във Варна. В момента 350 младежи от южната ни съседка се обучават по морски специалности във Варна, съобщи за БНР Варна зам.-ректорът по чуждоезиково..

публикувано на 02.10.24 в 22:47

България днес - 2 октомври 2024 г.

За ситуацията в Близкия изток и безопасността на българските граждани в Ливан, Иран и Израел - това е водещата тема, с която започва днешната програма на Радио България. Пловдив, изкуството и фестивалите в началото на есента са останалите акцентите в..

публикувано на 02.10.24 в 19:00
Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Външното ни министерство е в постоянен контакт с посолствата ни в Бейрут, Тел Авив и Техеран. Дипломатическите ни мисии в Ливан, Израел и Иран продължават да работят. Няма информация за пострадали българи след ескалацията на напрежението в..

публикувано на 02.10.24 в 15:35