Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР и Орлин Павлов във вълнуващо коледно приключение

Орлин Павлов с Биг бенда на БНР
Снимка: facebook/BIgBandBNR

Коледният концерт на Биг бенда на БНР тази година е на 17 декември, в столичната зала „България“. Солист е Орлин Павлов, когото познаваме като вокалист на група „Каффе“ в началото на творческия му път, а по-късно – като певец със самостоятелна кариера и многобройни успешни проекти. Сред сценичните му партньори са джаз пианистът Живко Петров и неговото трио JP3, „Брас Асоциация“ и Софийската филхармония под ръководството на Ангел Заберски – син и много други.

През 2019 г. Орлин Павлов стана част от артистичния състав на мюзикъла „Клетниците“, в дългоочакваната премиера на Софийската опера и балет, в ролята на Жавер. Има и успешна актьорска кариера – с няколко роли в българското кино.

В предстоящия концерт Орлин Павлов ще изпълни евъргрийни от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, някои от своите хитове, както и популярни коледни песни. Аранжиментите са дело на Васил Спасов – (композитор, пианист) и Антони Дончев – диригент на Биг бенда на БНР. Във фонда на БНР има запис на един от любимите джаз стандарти „Любов“ (L-O-V-E), направен преди близо две десетилетия. Автор на музиката е Берт Кемпферт, текстът е на Милт Геблър. За първи път песента е записана през 1965 г. от Нат Кинг Кол и дава заглавие на един от неговите солови албуми. 

Чуйте я в аранжимент на Любомир Денев, изпълнението е на Орлин Павлов и Биг бенда на БНР, диригент Янко Миладинов.


Още от категорията

Софийската филхармония на сцената на Златната зала на Музикферайн, Виена.

Софийската филхармония пожъна успех в Златната зала на Музикферайн

Концертът на Софийската филхармония в напълно разпродадената "Златна зала" на Музикферайн е преминал при голям успех, съобщиха от екипа на националния ни симфоничен оркестър. Особен интерес са предизвикали двете български произведения в програмата...

публикувано на 18.05.22 в 13:39

Атанас Кателиев с видео към "Един за друг"

Младият певец Атанас Кателиев наскоро представи видеото към песента "Един за друг". Тя е сингъл от първия му албум, излязъл през 2021 г. Атанас всъщност е инженер по образование – завършил е автоматизация, информационни и компютърни управляващи..

публикувано на 18.05.22 в 09:50

Оперният бас Славин Пеев: Нека български творби звучат по-често в залите

Камерен концерт, озаглавен “Българска рапсодия”, с произведения само на български популярни композитори ще представят в Пловдив трима изявени класически музиканти. Концертът е в зала “Съединение” на 16 май и е по повод Празника на българската просвета..

публикувано на 13.05.22 в 10:56