Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Наша елха грейна в царството на коледните дървета в Чикаго

Българско коледно дърво, украсено в битов стил, стана част от 79-ата празничната изложба на елхи от цял свят в Музея на индустрията и науката в Чикаго. Върху елхата са поставени кукли, както и орнаменти от дърво, керамика и текстил. Някои от украшенията са изработени според българските традиции и обичаи от наши сънародници в Съединените щати, а други са поръчани от България.

Под елхата нареждаме фигури с народни носии, питка, кукер, с които искаме да загатнем за нашите християнски празници - Бъдни вечер, коледарите, сурвачките”, разказа за БНР Анна-Мария Бунева. Страната ни за трети път е представена в изложбата на коледни елхи в американския град. 

Още от категорията

Президентът иска правителството да работи прозрачно

В началото на своето посещение в Германия, в българското посолство в Берлин, президентът Румен Радев се срещна първо с представителите на българската общност във федералната република.   Запитан дали няма да се стигне до предсрочни избори заради..

публикувано на 16.05.22 в 09:30

В Лондон отпразнуваха 70 годишнината на Британско-българското дружество

В българското посолство в Лондон отбелязаха 70-ата годишна от учредяването на Британско-българското дружество. Събитието протече с богата програма.  Тържеството беше открито от посланик Марин Райков и председателя на дружеството д-р Ани Кей...

публикувано на 15.05.22 в 11:12
Снимка: Висше училище по телекомуникации и пощи

Продължава инициативата за популяризиране на българските университети зад граница

Предстои четвърта информационна кампания за популяризиране на българските университети в чужбина. Тя е насочена към кандидат-студенти от българските общности зад граница и ще се проведе онлайн, на 14 май от 14:30 часа българско време. В рамките на..

публикувано на 12.05.22 в 13:11