Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосе Карерас удостоен с почетния знак на българския президент

Румен Радев и Хосе Карерас

Световноизвестният тенор Хосе Карерас, който утре ще участва в големия концерт Opera d’amore в столичната зала “Армеец”, беше удостоен с почетния знак на държавния глава. „Приемете това като израз на благодарност на обществото ни към Вашите незабравими изяви, за приятелското Ви чувство към нашата страна, за Вашата подкрепа към младите български изпълнители”, заяви президентът Румен Радев. От своя страна, Хосе Карерас каза, че за него е огромна чест да получи подобно признание в България. “За първи път посетих страната Ви през 1990 г. за рождения ден на великия Николай Гяуров. През годините съм пял на една сцена с много български артисти, познавам се и с един ваш велик футболист в "Барселона" - сещате се кой”, заяви тенорът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С концерт на Васил Петров се открива 20-ият “Есенен салон на изкуствата” в Пловдив

“Есенният салон на изкуствата” – обединяващ музика, театър, танц, литература, изложби, ще се състои за двайсета поредна година в Пловдив. Откриването ще бъде тази вечер на Античния театър в Стария град с концерт “30 години в музиката” на Васил Петров...

публикувано на 01.09.24 в 07:00

"Аполония" празнува 40 години от създаването си

Броени години преди да усетим полъха на свободата, достигнал и до нас с рухването на Берлинската стена, музиканти, художници, писатели, театрали се изявяват за първи път на сцените на фестивала "Аполония" в Созопол. Известната по онова време с..

публикувано на 26.08.24 в 10:10

"Тракийски мистерии" представя бита, културата и вярванията на древните ни предци

Фестивалът "Тракийски мистерии" за четвърти път ни връща хилядолетия назад по нашите земи с възстановки, в които зрителите не просто се докосват до ритуалите, бита и вярванията на древни племена, но с помощта на художествени похвати стават..

публикувано на 23.08.24 в 09:30