Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето – 21 декември 2021 година

Застудяването ще продължи

Снимка: БГНЕС

На 21 декември в 17,59 ч. настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима. През следващото денонощие застудяването ще продължи. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, на отделни места в североизточните и планинските райони ще прехвърчи сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между 0 и 5. В София минималната температура ще бъде около минус 4, а максималната минус 1-0. 

Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 3-5 градуса. 

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 м около минус 7 градуса, а на 2000 м – около минус 12. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Калин Стоянов

Армията е готова с хеликоптери и тежка техника да подпомага борбата с пожарите

Към момента няма застрашени населени места и бедстващи граждани въпреки множеството пожари, възникнали на територията на България. Ситуацията постепенно се нормализира, увери вътрешният министър Калин Стоянов пред БНР. Пожарът в Свиленградско продължава...

публикувано на 15.07.24 в 11:59

Остава горещо с опасност за пожари, критично е положението в Свиленградско

228 пожара са били потушени в страната за последните 24 часа, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Без нанесени материални щети са били 181 пожара, от които 126 в сухи треви, горска постеля и храсти, четири в стърнища и..

публикувано на 15.07.24 в 08:36

Летен семинар по български език и култура събира участници от три континента

Осемдесет и осем души от три континента ще изучават всеки ден от днес до 4 август български език във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” . Международният летен семинар по български език и култура ще се проведе за 47-а година..

публикувано на 15.07.24 в 06:00