Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето – 21 декември 2021 година

Застудяването ще продължи

Снимка: БГНЕС

На 21 декември в 17,59 ч. настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима. През следващото денонощие застудяването ще продължи. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, на отделни места в североизточните и планинските райони ще прехвърчи сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между 0 и 5. В София минималната температура ще бъде около минус 4, а максималната минус 1-0. 

Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 3-5 градуса. 

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 м около минус 7 градуса, а на 2000 м – около минус 12. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06