Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето – 21 декември 2021 година

Застудяването ще продължи

Снимка: БГНЕС

На 21 декември в 17,59 ч. настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима. През следващото денонощие застудяването ще продължи. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен вятър от северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, на отделни места в североизточните и планинските райони ще прехвърчи сняг. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а максималните – между 0 и 5. В София минималната температура ще бъде около минус 4, а максималната минус 1-0. 

Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат 3-5 градуса. 

Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 м около минус 7 градуса, а на 2000 м – около минус 12. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25