Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова: Когато България е събудена, можем да правим чудеса

Снимка: БГНЕС

2021-ва беше трудна година, но България успя да се справи с предизвикателствата… Така коментира вицепрезидентът Илияна Йотова в интервю за Радио България отминаващата година, изпълнена с напрежение в здравен, икономически и вътрешнополитически план.  

През януари, когато с президента Румен Радев обявихме намерението си да се кандидатираме за втори мандат, никой не предполагаше, че ни предстои година, изпълнена с толкова рискове и неизвестноститолкова много избори. Но мисля, че се справихме“, сподели вицепрезидентът пред Елена Каркаланова. – Не затворихме страната, което е много важно – още един пълен локдаун България едва ли можеше да преживее. Хубаво е, че децата ни постепенно се връщат в училище – този белег на нормалността, който е много вдъхновяващ и успокояващ, като че ли започва да става все по-отчетлив. И, дай Боже, да не се връщаме към онези мрачни месеци на 2020 година, когато наистина имахме чувството, че апокалипсисът е дошъл на земята.“ 

Обобщавайки, Илияна Йотова подчерта: „Тази година страната ни показа и нещо много хубаво – когато има енергията и когато наистина България е събудена, можем да правим чудеса.“

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55