Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова получи отличието „Обединител на култури“

Снимка: president.bg

С почетното отличие „Обединител на култури“ беше удостоена вицепрезидентът Илияна Йотова в ежегодния конкурс „Светове и цветове“ на Съюза на испаноговорещите журналисти в България. Званието се връчва на вицепрезидента за инициативата й „Народността не пада там, дето знанието живей“.

Илияна Йотова започна виртуалните срещи през 2021 г. в навечерието на 24 май като продължение на инициативите си с българите зад граница – „Будната България“, „Голи са без книги всички народи“. „Народността не пада там, дето знанието живей“ се превърна в платформа за създаване на контакти и обмяна на идеи между различни професионални и творчески среди сред българите в чужбина и колегите им в България.

Досега такива срещи Илияна Йотова проведе с български представители на творческите среди – поети, писатели, кинодейци от Северна и Латинска Америка, от Австралия и Африка, както и с експерти по информационни и комуникационни технологии със световен авторитет.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 23 юли 2024 г.

В „България днес“ на 23 юли продължаваме темата за XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която днес и в сряда се провежда в Югозападния университет в Благоевград. При откриването на..

публикувано на 23.07.24 в 19:00

МВнР с препоръки към българите, пътуващи за Гърция

Във връзка със зачестилите случаи на инциденти с участието на български граждани на територията на Северна Гърция и територията на Генерално консулство Солун, в това число и случаи на задържани български граждани за носенето на хладно оръжие с дължина на..

публикувано на 23.07.24 в 15:46

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България

Няма напредване на пожара от гръцка страна към България. Изградени са просеки около териториите със стари мини, останали от войните, които са и от двете страни на границата, заяви пред журналисти на летище "Пловдив" министърът на вътрешните работи Калин..

публикувано на 23.07.24 в 15:30