Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Асен Василев: Нужна е балансирана схема в помощ на бизнеса заради скъпия ток

Снимка: БГНЕС

Схемата за подпомагане на бизнеса заради високите цени на електроеренгията трябва да бъде балансирана, обяви вицепремиерът Асен Василев на заседанието на парламентарните комисии по финанси и по енергетика. Според него не е възможно държавата да поеме пълния риск на бизнеса в електроенергийния сектор.

„Драматичната ситуация се дължи не толкова на повишено потребление или по-малко предлагане на българския пазар, колкото на свързването на българския с международните пазари и изключително голямото ниво на износ, което вдига цените“, подчерта министърът.
 Финансовото министерство е предвидило общо 860 млн. лв. бюджетни средства за допълнително подпомагане на бизнеса в периода декември-март.

Още от категорията

Кристалина Георгиева подкрепя присъединяването на България към Еврозоната

На въпроса дали България трябва или не трябва да влезе в Еврозоната, аз бих запитала има ли някой в България, който да иска да падне Валутния борд, каза управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. "Аз досега не съм..

публикувано на 17.05.22 в 13:57

До 2006 лева е нараснал средният доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022 г. е 2006 лв. и нараства с 9.6 % спрямо същото тримесечие на 2021 г., показват данните на НСИ. Общият разход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022..

публикувано на 16.05.22 в 15:58
Владимир Малинов изпълнителен директор на

България преговаря с Турция, за да получи азерски газ

България е започнала преговори с Турция за доставка на газ през нейна територия, обяви изпълнителният  директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, който посети газовото хранилище "Чирен", за да инспектира неговото зареждане. Преди българският..

публикувано на 15.05.22 в 14:35