Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Асен Василев: Не се обсъжда намаляване на ДДС за енергоносителите на 10%

Снимка: БГНЕС

В края на месеца - след съгласуване с министерствата и социалните партньори, ще бъде внесен в Народното събрание проектът на бюджет за 2022 г., съобщи пред БНР финансовият министър и вицепремиер Асен Василев. По думите му, размерът на максималния осигурителен доход ще бъде вдигнат, ще се премахнат данък "Уикенд" и данъкът върху лихвите, ще има промяна в доходите на учителите. Асен Василев подчерта, че не се разглежда вариант за намаляване на ДДС за енергоносителите на 10%. "Намаляването на цените на ток, парно и вода трябва да стане чрез намаляване на разходите в системата”, коментира той. Според вицепремиера “Агенция “Пътна инфраструктура” трябва да работи с реален бюджет, а не “да се правят тези извращения с постановления на МС да се отпускат допълнителни средства за който участък правителството реши”.

Още от категорията

Кристалина Георгиева подкрепя присъединяването на България към Еврозоната

На въпроса дали България трябва или не трябва да влезе в Еврозоната, аз бих запитала има ли някой в България, който да иска да падне Валутния борд, каза управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. "Аз досега не съм..

публикувано на 17.05.22 в 13:57

До 2006 лева е нараснал средният доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022 г. е 2006 лв. и нараства с 9.6 % спрямо същото тримесечие на 2021 г., показват данните на НСИ. Общият разход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022..

публикувано на 16.05.22 в 15:58
Владимир Малинов изпълнителен директор на

България преговаря с Турция, за да получи азерски газ

България е започнала преговори с Турция за доставка на газ през нейна територия, обяви изпълнителният  директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, който посети газовото хранилище "Чирен", за да инспектира неговото зареждане. Преди българският..

публикувано на 15.05.22 в 14:35