Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев: Не се обсъжда намаляване на ДДС за енергоносителите на 10%

Снимка: БГНЕС

В края на месеца - след съгласуване с министерствата и социалните партньори, ще бъде внесен в Народното събрание проектът на бюджет за 2022 г., съобщи пред БНР финансовият министър и вицепремиер Асен Василев. По думите му, размерът на максималния осигурителен доход ще бъде вдигнат, ще се премахнат данък "Уикенд" и данъкът върху лихвите, ще има промяна в доходите на учителите. Асен Василев подчерта, че не се разглежда вариант за намаляване на ДДС за енергоносителите на 10%. "Намаляването на цените на ток, парно и вода трябва да стане чрез намаляване на разходите в системата”, коментира той. Според вицепремиера “Агенция “Пътна инфраструктура” трябва да работи с реален бюджет, а не “да се правят тези извращения с постановления на МС да се отпускат допълнителни средства за който участък правителството реши”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15