Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съкратиха карантината за Covid-19

Проф. Асена Сербезова
Снимка: БНР

От днес, 11 януари, задължителната изолация за лицата с потвърден Covid-19 се намалява от 14 на 10 дни от датата на потвърдителното лабораторно изследване. Карантината за близки контактни на доказан случай на коронавирусна инфекция се намалява от 10 на 7 дни от датата на последния им контакт с потвърдения случай. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със заповед от днес.

Регионалната здравна инспекция може да отмени карантината за контактно лице, ако то има бустерна доза ваксина срещу Covid-19 и представи негативно PCR изследване. Отменя се и условието за задължителна 14-дневна изолация след изписване от лечебно заведение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Остава в сила жълтият код за опасни горещини над цялата страна

Във вторник  ще е слънчево и горещо със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 17° и 22°, в София 17°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 33°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен север-североизточен бриз...

публикувано на 08.07.24 в 19:30

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00
Златомир Дьовленски

В Пловдив арестуваха председателя на НД "Русофили“

Златомир Дьовленски, председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, съобщи БНТ. Информацията е потвърдена от Иван Петков, депутат и секретар на парламентарната..

публикувано на 08.07.24 в 15:23