Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съкратиха карантината за Covid-19

Проф. Асена Сербезова
Снимка: БНР

От днес, 11 януари, задължителната изолация за лицата с потвърден Covid-19 се намалява от 14 на 10 дни от датата на потвърдителното лабораторно изследване. Карантината за близки контактни на доказан случай на коронавирусна инфекция се намалява от 10 на 7 дни от датата на последния им контакт с потвърдения случай. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със заповед от днес.

Регионалната здравна инспекция може да отмени карантината за контактно лице, ако то има бустерна доза ваксина срещу Covid-19 и представи негативно PCR изследване. Отменя се и условието за задължителна 14-дневна изолация след изписване от лечебно заведение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Оранжев код за много горещо време е подаден за цялата страна

В петък  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места на изток ще превали краткотрайно. Минималните температури ще са между 20° и 24°, в София 20°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°.  По..

публикувано на 11.07.24 в 19:05

Рок легенди от DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT са специални гости на "Фестивала в долината на виното“

На голямата сцена на четвъртото издание на "Midalidare - Rock in the Wine Valley" от 12 до 14 юли, наред с хедлайнърите  DEEP PURPLE, MR. BIG и ACCEPT ,   участват още 13 банди от чужбина, сред които Axel Rudi Pell, Hammerfall, Beast in Black, The..

публикувано на 12.07.24 в 06:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 8

В осмия брой на предаването с водещ Красимир Мартинов разказваме за б ългарските стъпки в далечна Бразилия, описани в книгата на Даниел Методиев. От Венета Николова научаваме какво  предлага българската закусвалня на Шошана в Сао Пауло, а с..

публикувано на 11.07.24 в 12:00