Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подготвя се нов план за управление на Covid кризата

Лена Бориславова
Снимка: БГНЕС

В четвъртък Министерският съвет ще гласува предложение на Пандемичния съвет за нов модел за управление на ковид кризата. Предвижда се тя да се управлява не на база общ процент заболели от населението, а да се отчете каква част от населението е в тежко здравословно състояние поради настъпване усложнения от ковид. Като водещ в плана ще залегне процентът свободни легла в интензивните отделения. Това каза Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера за БНТ. Тя допълни, че кабинетът работи по модел, който да отложи във времето необходимостта от въвеждане на пълен или регионален локдаун.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Знаете ли що е то "филтон"?

През 2009 година сънародникът ни Антон Оруш поставя началото на своята колекция, посветена на българската техника. Сред експонатите в нея има телевизори, радиоприемници, бяла техника, компютри, телефони, касови апарати и т.н. Постепенно тази негова..

публикувано на 04.06.24 в 11:35
Макет на крепостта, патриаршеската резиденция и базиликата в Дръстър.

Археолозите обсъждат най-значимите открития в България от последните години

От 4 до 8 юни крайдунавският град Силистра е домакин на 62-рата Национална конференция на археолозите в България. Ще бъдат изнесени доклади за най-значимите археологически проучвания, които се правят в последните години. Във форума ще участват и..

публикувано на 04.06.24 в 07:45

Жълт код за валежи във вторник – в северната и южната част на Централна България

Във вторник , 4 юни, през страната ще премине студен фронт. От запад на изток ще превали. В Западна и Централна България има условия за значителни валежи и градушки. Минималните температури ще са между 15 и 20°, в София 15°. Максималните ще са от..

публикувано на 03.06.24 в 19:35