Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

От България зависи дали иска да се върне под руски контрол

Даниел Фрийд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Западът трябва да е готов за нови провокации от страна на Русия, предупреди в интервю за БНР Даниъл Фрийд, бивш помощник-държавен секретар в САЩ.

„Мисля, че Путин се опитва да сплашва, да използва „маскировка“ и натиск да накара Запада да приеме руския контрол върху Украйна и връщане на руския контрол върху други държави от Централна и Източна Европа. От България зависи дали тя ще е стред тях. Важно е какво България иска. Няма да разполагаме нищо в България, без тя да го одобрява. Но администрацията на Байдън обяви вече, че ще работите в тази посока, ако е необходимо и ще се консултира с НАТО и с всички държави от Букурещката деветка", коментар Фрийд по повод възможността за разполагане на допълнителни сили на НАТО в Източна Европа. 


Още от категорията

Хорхе Милтон Капитанич (вляво) с посланика на Аржентина в България Алфредо Атанасов.


Снимка: Facebook /Хорхе Милтън Капитанич

Аржентинската провинция Чако предлага огромен потенциал за български инвестиции

Инвестиции, търговия и култура - това бяха основните акценти на посещението в София на Хорхе Капитанич, губернатор на провинция Чако в Аржентина и най-високопоставеният официален представител на тази страна, който е идвал в България през последните..

публикувано на 25.05.22 в 12:49
Асен Василев

България иска разяснения от Еврокомисията за вноса на руски газ в ЕС

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призова Еврокомисията да изясни дали различните държави в ЕС са третирани различно от "Газпром" и има ли нарушаване на санкциите от страна на компании в някои държави членки. Това стана след информации,..

публикувано на 25.05.22 в 08:42
Среща на премиерите на България и Република Северна Македония в Рим

Кирил Петков: За България и за Северна Македония е важен конструктивният диалог

Българският премиер Кирил Петков не се е ангажирал със срокове за отпадане на българското вето за начало на преговорите на Република Северна Македония за членство в ЕС. Това каза той след снощната си среща в Рим с премиера на западната ни съседка Димитър..

публикувано на 24.05.22 в 10:38