Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ваксинацията е условие за привличане на инвеститори

министър Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Инвеститорите са заобикаляли България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти. „Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат”, заяви пред bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони, които ще се развиват в нови региони, където има интерес, добави Лорер. Министърът се възмути, че след като смъртността в България е най-висока от времето на испанския грип, в страната се провеждат протести срещу зелените сертификати. Според Лорер инвеститорите питат кой ще работи в заводите, затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции, поясни министърът.

Още от категорията

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката...

публикувано на 23.05.22 в 17:31

Европейската комисия отправи три препоръки към България

Европейската комисия представи днес препоръките си в областта на икономиката за страните от ЕС, а към страната ни те са в три насоки, съобщи БТА.  Първата е България да продължи да осигурява временна и целенасочена подкрепа за домакинствата и..

публикувано на 23.05.22 в 16:18

Асен Василев: Не мисля, че отново ще внасяме руски газ

“Никога не е грешка да се откажеш от доставчик, който едностранно сменя условията и използва газа за политически цели”. Така вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира пред Нова тв отношенията с “Газпром”. На въпрос дали има връщане назад..

публикувано на 21.05.22 в 15:56