Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинацията е условие за привличане на инвеститори

министър Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Инвеститорите са заобикаляли България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти. „Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат”, заяви пред bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони, които ще се развиват в нови региони, където има интерес, добави Лорер. Министърът се възмути, че след като смъртността в България е най-висока от времето на испанския грип, в страната се провеждат протести срещу зелените сертификати. Според Лорер инвеститорите питат кой ще работи в заводите, затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции, поясни министърът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Усилване на вятъра и в допълнение – кратки интензивни валежи и гръмотевици в петък

През следващото  денонощие атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието на купеста и купесто-дъждовна облачност ще продължи и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, с гръмотевици...

публикувано на 29.08.24 в 19:45

България днес - 29 август 2024 г.

На 29 август  в „България днес“ говорим за живота в българския Северозапад, един от най-бедните региони в ЕС по данни на Евростат, белязан от безработица и обезлюдяване. Продължаваме с възможностите и различните форми на все..

публикувано на 29.08.24 в 19:00

Двама души в България починаха от западнонилска треска

Двама заразени със западнонилска треска у нас са починали. Информацията е потвърдена за БНР от Министерството на здравеопазването. Заразените със западнонилска треска в България са трима. Двама са от София и един от Хасково, който се е заразил в..

публикувано на 29.08.24 в 13:15