Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Кирил Петков отива на посещение в Северна Македония

Кирил Петков
Снимка: government.bg

Днес премиерът Кирил Петков ще посети Скопие, Северна Македония. Повод за посещението е 30-годишнината от признаването на независимата македонска държава от България. Премиерът ще бъде придружен от министъра на външните работи Теодора Генчовска и министъра на транспорта Николай Събев.

Посещението ще бележи ново начало в развитието на двустранните отношения между България и Северна Македония и ще очертае следващите стъпки, които двете правителства ще предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси, посочват от правителствената пресслужба.

„Трябва да променим разбирането за това какво всъщност значи Северна Македония да преговаря с ЕС и в бъдеще да бъде част от него. Нека да говорим за всички ползи, които и ние, и Северна Македония ще имаме от този процес“, отбелязва Петков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52

България и Украйна домакинстват конференция, посветена на сигурността в Черно море

България и Украйна ще бъдат съвместен домакин на Втората конференция, посветена на сигурността в Черно море, в рамките на Международната Кримска платформа. Форумът е организиран от българските и от украинските министерства на външните работи и на..

публикувано на 15.04.24 в 06:00