Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Предстои международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”

Снимка: @holidayfairsofia

“Завръщане към нормалното” е акцентът на международното туристическо изложение “Ваканция и СПА Експо”, което ще се проведе на 24-ти и 25-ти февруари 2022 г. в столичния “Интер Експо Център”. Министерството на туризма все още приема завление за участие на българския национален щанд от туристически сдружения, браншови организации  и общински администрации. 

Министърът на туризма Христо Проданов ще открие събитието и ще представи основните теми, върху които неговото ведомство ще работи – сред тях са привличането на нови туристи, липсата на кадри, стимулирането на вътрешния туризъм. Друга важна тема ще бъде обединението на бранша.

Както всяка година, и сега се очаква голям международен интерес. Ще присъстват представители на компании, организации и експерти от Гърция, Турция, Великобритания, Испания, Финландия, Индия, Перу.

Още от категорията

"Фестивал на хвърчилата" в Бургас приветства лятото

"Странджа не е като другите планини. Ако на други места можем лесно да изпаднем в ситуация на опасност, то в Странджа отиваме да се учим и съзерцаваме природата. В Странджа движението сред природата е истинска наслада и почивка" – така Владимир Димитров..

публикувано на 13.05.22 в 11:09

Свобода, благородство, отдаденост – скритите в с. Петрич символи на героите

В края на април и началото на май ние, българитe, си припомняме за удивителния порив към свобода на героите от Априлското въстание . Много пъти сме говорили за делото на априлци през 1876 г. и дори ни се струва, че тази тема вече не крие изненади...

публикувано на 12.05.22 в 14:16

Къмпинг туризмът е все по-предпочитан в България

От началото на епидемията несигурната ситуация и постоянно променящите се мерки принудиха хората да търсят нови начини за почивка – далеч от тълпите и по-близо до природата . Така на преден план излезе къмпинг туризмът. Като форма на..

публикувано на 26.04.22 в 10:59