Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна акция на шампион по биатлон

Снимка: Facebook/ Blagoy Todev

Европейският шампион по биатлон за младежи Благой Тодев продава медала от най-върховото си постижение до момента на благотворителен търг, въпреки че го притежава само от няколко дни. 20-годишният състезател е готов да се раздели с отличието си от шампионата за младежи в Поклюка в името на добра кауза. Решението си той обяви в социалната мрежа „Фейсбук“

„Преди няколко дни, преди старта, си обещах, че, ако взема този медал, ще го продам за кауза. Каузата се нарича Нели Гълъбова от Банско“, разкри чрез видео послание Благой Тодев. Жената, за която биатлонистът събира средства, е медицинска сестра и е помогнала на много хора. Сега обаче тя има нужда от помощ, тъй като е диагностицирана с рак.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца нарисуваха 70-метрово влакче върху асфалт за празника на Вършец

Седемдесет деца направиха 70-метрова рисунка върху асфалт във Вършец по случай Празника на курорта, минералната вода и Балкана, който се отбелязва през юли и август в града с различни прояви. Малките художници нарисуваха влак със 70 вагончета,..

публикувано на 04.08.24 в 17:05

Повечето безработни нямат професионална квалификация

Повечето безработни хора у нас не притежават професионална квалификация и специалност, съобщава Агенцията по заетостта. Само за една година броят на хората без специални умения е нараснал с 8% и възлиза на близо 87 хиляди. Данните показват още, че..

публикувано на 04.08.24 в 13:07

България е на второ място в Европа по горски пожари

Страната ни е на второ място – след Кипър, в класацията по горски пожари в Европа през 2024 г., според Европейската информационна система за горски пожари. Годишно у нас избухват около 600 горски пожара, които засягат близо 10 хил. хектара земя и..

публикувано на 04.08.24 в 11:10