Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

НАТО обмисля да прати изтребители в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

НАТО потвърди, че обмисля да прати изтребители в страната ни като част от намерението си да подсили отбраната на Източна Европа в момент, когато напрежението около военното струпване на Русия около Украйна нараства.

Междувременно в обръщение до Министерството на отбраната неправителствената организация „Атлантически съвет на България” настоя за постоянно разположени у нас бойни самолети, както и на минимум една батальонна бойна група на държави от НАТО. „Редовна практика, а не епизодично решение трябва да бъдат съвместните мисии за охрана на въздушното пространство”, се казва в позицията на съвета. 

Още от категорията

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41

Президентът Румен Радев е на посещение в Хамбург

На 17 май е последният ден от визитата на президента Румен Радев в Германия. Планирана е среща с министър-председателя на федералната провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с..

публикувано на 17.05.22 в 09:54

Започна евакуацията на украинските защитници в "Азовстал"

264 ранени украински бойци са евакуирани с автобуси от стоманодобивния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Те остават в окупирана от руските сили територия и ще бъдат разменени за пленени руски военни, каза украинският зам. министър на отбраната Хана..

публикувано на 17.05.22 в 08:56