Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Радио България спечели голямата награда за значим принос в развитието на БНР

4
Снимка: БНР

Дневният подкаст “България днес” на Радио България, който се излъчва на девет езика, беше отличен с голямата награда за значим принос в развитието на Българското национално радио. Годишната награда “Сирак Скитник” на името на първия директор на Радио София се присъжда от 2001 г. за принос в развитието на БНР като обществена медия.


Вече повече от 85 г. ние градим образа на България по света, общуваме с нашите сънародници зад граница и се опитваме навсякъде да популяризираме по най-добрия начин българската култура и българския дух ”, заяви главният редактор на Радио България Красимир Мартинов след получаването на наградата. Той изтъкна, че в Радио България работят едни от най-добрите журналисти и най-висококвалифицирани чуждоезикови специалисти. 

Генералният директор на БНР г-н Милен Митев връчва наградата на главния редактор на Радио България Красимир Мартинов
На церемонията в Първо студио на БНР генералният директор Милен Митев заяви, че изминалата година е била изпълнена с предизвикателства. “Днес аз съм оптимист за бъдещето на БНР, тъй като виждам, че в него продължава да има хора, които работят не за заплата, а за кауза, виждам, че има и много протегнати отвън ръце, които подкрепят тази кауза”, добави той.  

Лили Големинова получи наградата за радиожурналистика от вицепрезидента Илияна Йотова, която беше гост на церемонията в Първо студио на БНР
Индивидуалната награда за радиожурналистика получи Лилия Големинова от Радио София, а колективната награда спечели поредицата “История на изкуството за деца” на програма “Христо Ботев”.

Радио България участва с номинации и в тези две категории – на Венета Николова и на съвместната рубрика и подкаст с програма “Хоризонт” “Родина зад граница”. Церемонията за годишните награди беше уважена от много гости – сред тях и вицепрезидентът Илияна Йотова, която връчи една от наградите.

Още за церемонията и останалите наградени вижте тук.
Снимки: БНР

Галерия

Още от категорията

Предупреждение за опасни валежи над цялата страна

През страната ще премине добре изразен студен фронт. В сряда минималните температури ще са от 12 до 18°, в столицата 15°. През деня на много места ще вали и прегърми. Има условия за локални значителни валежи и градушки. Жълт код за опасни..

публикувано на 17.05.22 в 17:05

Тристранният съвет подкрепи въвеждането на Паневропейския пенсионен продукт

Националният съвет за тристранно сътрудничество подкрепи предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване, с които в България ще бъде въведен Паневропейският пенсионен продукт. Вносител на предложението е вицепремиерът и министър на финансите Асен..

публикувано на 17.05.22 в 15:58

Регистрираните октивно болни от Covid спаднаха под 105 000

362 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа или с 236 случая повече спрямо ден по-рано. Над 64% от новозаразените не са имунизирани. Положителни са 5,3 % от направените 6777 теста, сочи порталът coronavirus.bg...

публикувано на 17.05.22 в 09:23