Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Връчиха наградите на германската икономика в България

Снимка: bulgarien.ahk.de

Въпреки предизвикателствата на пандемията от Covid, Германия запазва водеща позиция като търговски партньор на България. Това заяви президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара Тим Курт при връчването на „Наградите на германската икономика в България“ за 2021 г. 

Според неокончателната статистика търговският обмен между двете страни възлиза на 7,033 млрд. евро. Износът от България за Германия е 4 млрд. евро, а вносът от Германия е 3,032 млрд. евро. Германия е вторият по значимост чуждестранен инвеститор в българската икономика с 290,4 млн. евро. Изпреварена е само от Люксембург. 

„Наградата на германската икономика в България“ в категорията за голямо предприятие получи "Фесто Прoдакшън", в категорията за  "Малко и средно предприятие" призът отиде при "Смарт органик" (Smart Organic), а за "Стартиращо предприятие" бе отличено "Пейхоук" (Payhawk). За "Социален ангажимент " беше отличена "УниКредит Булбанк", предаде БТА.

Още от категорията

До 2006 лева е нараснал средният доход на българина

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022 г. е 2006 лв. и нараства с 9.6 % спрямо същото тримесечие на 2021 г., показват данните на НСИ. Общият разход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2022..

публикувано на 16.05.22 в 15:58
Владимир Малинов изпълнителен директор на

България преговаря с Турция, за да получи азерски газ

България е започнала преговори с Турция за доставка на газ през нейна територия, обяви изпълнителният  директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, който посети газовото хранилище "Чирен", за да инспектира неговото зареждане. Преди българският..

публикувано на 15.05.22 в 14:35
Корнелия Нинова

Търговските аташета на България по света имат задача да съдействат за разширяване на икономическото сътрудничеството

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова проведе онлайн среща с 62 търговски аташета на България по света, информира БТА. Във връзка с усложнената международна обстановка, Нинова разпореди търговските..

публикувано на 14.05.22 в 17:45