Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мониторинговата група към LIBE изслушва главния прокурор Иван Гешев

Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Иван Гешев е поканен да участва в изслушване в Европейския парламент, организирано от мониторинговата група към LIBE – Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Заседанието се провежда на 27 януари, при закрити врата. В мониторинговата група към LIBE, която се състои от 14 души, участват представители от всяка политическа група в ЕП. 

На закритата среща се очаква управляващите в България да представят своите планове за реформа в съдебната система и въвеждането на отчетност на главния прокурор, а също и за ефективни законодателни промени в борбата с корупцията. Във фокуса на срещата ще бъдат също медийната свобода и предотвратяването на т.нар. SLAPP дела срещу журналисти и граждански активисти, като форма на съдебен тормоз.

Още от категорията

Министър-председателят на България Кирил Петков

Кирил Петков ще участва в Световния икономически форум в Давос

Премиерът Кирил Петков заминава за Швейцария, където на 25 и на 26 май ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос. Днес Петков ще се включи в дискусия на тема „Изгубено десетилетие?”, посветена на предизвикателствата, пред които..

публикувано на 25.05.22 в 05:45

Ще преобладава слънчево време, на места ще превали

През нощта над Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Над централните и източните райони ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. В сряда ще преобладава слънчево време. Около и..

публикувано на 24.05.22 в 18:05
Вицепрезидентът Илияна Йотова

Илияна Йотова посрещна 24 май с българите от Босилеград

Българите в сръбския Босилеград търсят съдействие от властите у нас за решаване на проблемите си. Това стана ясно по време на посещението на вицепрезидента Илияна Йотова в Босилеград. Там тя участва в тържественото отбелязване на 24 май, предаде..

публикувано на 24.05.22 в 16:56