Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Прекратена е процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори

Лаура Кьовеши и Анита Джамалова
Снимка: архив

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет реши да прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от България, съобщи пресцентърът на ВСС. Подборът е прекратен, заради отхвърлената кандидатура на Анита Джамалова за делегиран прокурор и настояването на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която се обърна с писмо до заместник-министъра на правосъдието Мария Павлова, с искане за ново предложение от България. От писмото става ясно, че другият кандидат Ивайло Илиев е назначен за европейски делегиран прокурор от България.

След обсъждането на писмото, членовете на колегията са решили да прекратят процедурата за подбор, тъй като следващите по ред кандидати за европейски делегирани прокурори не са получили нужната подкрепа от необходимото мнозинство от присъстващите членове на Прокурорската колегия, при проведеното на 10.09.2021 г. гласуване.


Още от категорията

Срещат се премиерите на България и Северна Македония

В рамките на традиционната българска визита в Рим и Ватикана в навечерието на 24 май днес българският премиер Кирил Петков ще посети базиликата „Санта Мария Маджоре“, където папа Адриан ІІ благославя славянската азбука и книги. След това Петков ще се..

публикувано на 23.05.22 в 05:25

Слънце и облаци в понеделник

През нощта северозападният вятър ще отслабне, а в по-голямата част от страната ще е предимно ясно. По-значителна облачност ще има в Североизточна България,  а до полунощ и в крайните югозападни райони и на места там все още ще има превалявания. В..

публикувано на 22.05.22 в 18:10
Снимка: Facebook / @DetskaZheleznitsaKardzhali

На 60 години детското влакче в Кърджали остава любима атракция в града

Eдна от емблемите на град Кърджали – детската железница в парк “Простор”, отново ще потегли по своя маршрут след две години прекъсване. През 2020 -а, заради пандемията, влакчето беше прибрано заради съображения за сигурност.  От..

публикувано на 22.05.22 в 11:10