Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Засега няма да евакуираме българските дипломати от Украйна

Снимка: БГНЕС

Правителството разполага с план за изтеглянето на нашите дипломати от Украйна, ако рискът от военен конфликт в региона се повиши. На брифинг в парламента, премиерът Кирил Петков посочи, че при необходимост ще бъдат изпратени и самолетите за евакуацията, които са в готовност. Петков участва в извънредно заседание на Народното събрание, свикано във връзка с конфликта Украйна-Русия и напрежението между НАТО и Руската федерация. 

По думите на министър-председателя, ситуацията се следи непрекъснато по оценката на нашите служби в следващите няколко дни и седмици няма място за притеснение. Затова дипломатите още няма да бъдат изтеглени.

Извънредното заседание на парламента днес бе по настояване на депутатите от ГЕРБ-СДС, които поискаха правителството и ръководителите на специалните служби да коментират ролята на България в събитията. 


Още от категорията

Президентът поиска от САЩ подкрепа за българската армия и сигурност

Президентът Румен Радев постави въпроса за своевременна подкрепа за българските отбранителни способности на среща с помощник-държавния секретар на САЩ по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид. Войната на Русия срещу Украйна променя коренно..

публикувано на 19.05.22 в 08:38

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41

Президентът Румен Радев е на посещение в Хамбург

На 17 май е последният ден от визитата на президента Румен Радев в Германия. Планирана е среща с министър-председателя на федералната провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с..

публикувано на 17.05.22 в 09:54