Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Диалогът между България и РС Македония е възобновен

Теодора Генчовска
Снимка: БГНЕС

Като координатори на процеса на сближаване и възобновяване на диалога между Република Северна Македония и България, външните министерства на двете страни са разширили обхвата на дискусиите.

На брифинг в МВнР, министърът на външните работи Теодора Генчовска изрази надежда да има надграждане с резултати по хоризонталните политики с амбициозните планове на Министерския съвет във всяка една секторна политика и да бъдат постигнати конкретни резултати. Министър Генчовска коментира и ситуацията около Украйна и добави, че България е предложила на РСМ, в случай на необходимост да евакуира екипа на тяхното посолство в Украйна заедно с българските дипломати. По думите ѝ, страната ни е подновила и предложението си да осъществява охрана на въздушното пространство на РСМ.

Още от категорията

Германия се нуждае от водород - България може да го произвежда

Германия като водеща европейска индустрия се нуждае от много водород за в бъдеще, а България може да произвежда "зелен" водород, каза президентът Румен Радев при посещението си в северния германския град Хамбург. По думите на държавния глава..

публикувано на 17.05.22 в 18:41

Президентът Румен Радев е на посещение в Хамбург

На 17 май е последният ден от визитата на президента Румен Радев в Германия. Планирана е среща с министър-председателя на федералната провинция Хамбург и кмет на града Петер Ченчер. В края на пътуването си държавният глава ще разговаря с..

публикувано на 17.05.22 в 09:54

Започна евакуацията на украинските защитници в "Азовстал"

264 ранени украински бойци са евакуирани с автобуси от стоманодобивния комбинат "Азовстал" в Мариупол. Те остават в окупирана от руските сили територия и ще бъдат разменени за пленени руски военни, каза украинският зам. министър на отбраната Хана..

публикувано на 17.05.22 в 08:56