Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат мерки за облекчаването на движението между България и Румъния

Снимка: архив

Ускореното придвижване на хора и товари между България и Румъния днес (28 януари) е централна тема на разговорите в Русе между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев и Сорин Гриндяну, вицепремиер и министър на транспорта и инфраструктурата в северната ни съседка.

Целта на инициативата е да се набележат както краткосрочни, така и дългосрочни мерки за облекчаване преминаването на граничните пунктове между двете държави. Специално внимание ще бъде отделено и на възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево, както и на перспективите за изграждането на нови мостови съоръжения, съгласно Меморандума за разбирателство между двете правителства за подобряване на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък на река Дунав.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Първи май дъжд ще вали само в планините

В сряда , 1 май, минималните температури в страната ще са между 8 и 13°, в София 9°. След полунощ валежите ще отслабват и спират. В следобедните часове на места в планините отново ще превали. Максималните температури ще са от 16 до 21°, в..

публикувано на 30.04.24 в 20:25

България днес - 30 април 2024 г.

В "България днес" на 30 април говорим с доц.д-р Адриана Любенова от Пловдивския университет за българския език като идентичност и съхраняването му от българските диаспори в контекста на предстоящия форум в Атина "Пътят на светлината". Българите в Албания..

публикувано на 30.04.24 в 19:00

Български младежи спечелиха медали от международна олимпиада по химия

С пълен комплект медали се прибраха българските ученици след блестящо представяне на Международната Менделеева олимпиада по химия в Китай. В конкуренцията на 151 състезатели от 26 държави те завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, съобщи..

публикувано на 30.04.24 в 17:42